2017-04-05 207 浏览
诚记开左分店一段日子,店铺位置更加就脚,就在西九龙中心正对面,好易揾。过黎打算试试上海菜,食生煎包小笼包,生煎包底煎得好脆,要赞既系肉汁很多很多,食既时候小心烫口啊;而小笼包肉汁更多,肉馅也较生煎包大,不过温度只是微暖,好像差点热呀。不过晚市只有生煎包小笼包,菜饭呀粗炒呀拉面呀其他上海野店员话要迟D先有今晚食唔到,迟到几时就唔知喇。招牌仙草奶冻 热 $25 系深水埗一直都知康瑞凉茶同诚记呢两间既仙草芋圆都广受网络界欢迎,食左几廿次第一间,今日终于去食第二间(因为新店开近左)!但系...... 点解份量差咁D既芋圆小丸子都好少,一啖都食得哂,其他份量都麻麻,系得仙草支撑大局(个碗)。呢日同屋企人系度食埋晚餐,店员写碟小菜要重覆Confirm3次,落单又要落3次先齐ORDER,其实我都系叫3碟菜啫。
招牌生煎包
招牌小笼包