2018-08-07
因为好中意食芋圆 所以男朋友就带了我去食新野!!!地点在大角咀 在奥运站出来行一阵就到!都算方便的!最重要的是入到去环境算舒服 唔觉迫!适合同朋友 情侣一起来食!因为行到好累又热 所以就点左好多唔同的糖水而且仲有小食的✨✨要赞下个黑糖桂花芋圆其实在外面好怕食桂花之类 因为怕会好假好胶的假糖水味!但男朋友叫到就一试!但出乎我意料地好食!黑糖味道好香好润、而且是真桂花味!是真桂花!不是假糖水果种!芋圆同白玉都非常有咬口💥💥💥💥个重点是 这黑糖桂花芋圆才$36!好值得再去食!!因为我是个黑糖控🤤✨所以绵绵冰都点左黑糖口味!这个都好值得一赞!平时在出面食的棉棉冰只有上面一层的糖浆 去到下面基本上只是得返冰水咁!但这个绵绵冰是分左几层加糖浆入去 所以去到最后都有浓浓的黑糖味!好幸福🤤🤤🤤✨✨✨✨而且真的是绵绵冰 冰好细好入口融化!上面仲有豆腐花好开心啊!!之后都有点到梳乎厘同埋饮品草莓是用新鲜草莓打出来 这点值得一赞!但可能因为食完黑糖觉得有少少酸 但满满果肉感就好幸福了!梳乎厘要等20分钟 因为真的是即整的!配的都是黑糖浆!中面的cream的奶味好重好好味!今次要变肥猪啦😢😢😢然后都有咸点食的
要赞下个黑糖桂花芋圆
芋圆同白玉都非常有咬口💥💥💥💥
黑糖桂花芋圆
个重点是 这黑糖桂花芋圆才$36!好值得再去食!!
之后都有点到梳乎厘同埋饮品
然后都有咸点食的!食到成口都是甜野可以比大家中和返✨✨✨