2020-06-29 313 浏览
前日...因同朋友出完荃湾,回到天水围肚饿添😝😝一向不正餐的我就随意选择左一间主打芋圆的甜品店(大甲芋圆)✌✌ 入到店内空间感舒服...座位唔算多,闲日三五知已来下午吹水聊天一乐事😄😄 我当然点左个招聘...试试食😋😋芋泥味好浓(好中意)因为其他甜品/糖水都有芋头做的甜品/糖水,但味道偏淡👍👍芋圆软硬兼齐,唔会淋到好似无牙婆食野咁,但有三只唔同色大粒的特别芋圆系出面店舖好少见,好奇一闻侍应;侍应解答:三大芋圆内层是不同的(好特别的!)😱😱 另外一碗点满足到我😏😏就叫左碗出左好耐但从未试过的(忘记左个名添)😁😁omg...今次碗野好食过芋圆糖水😄😄唔好意思,因为我劲中意茶制品,第一口;果旧清茶涷一入口感觉好清新,配上红豆粒淡茶清香加点红豆的豆甜(绝配)👍👍加上有旧焙茶/抹茶的雪糕(茶茶茶茶)😋😋旁边三大粒侍应介绍是<白玉>,简单讲软儒的汤丸 食饱比钱(大满足)😍😍
食饱比钱(大满足)😍😍