2022-12-25
呢间良心小店主打台式饮品 同手作芋圆甜品🇹🇼 叫得做手作鲜芋站 真系好多芋头产品 啱晒芋头控呀💜🤍.📌芋泥麻糬吐司 $42系最新出嘅款式🤩芋泥同麻糬都劲厚 而且好足料 唔会得中间有底冇👍🏻芋泥好绵滑又清甜 不过如果多番啲芋头颗粒感仲正💜麻糬好软糯 淡淡奶香味🥛整体夹埋食唔会好甜😚最钟意系个包烘到脆卜卜 再搽左啲牛油 带点焦香 好有茶餐厅烘底多士嘅感觉🧈🍞但系略嫌有少少干🤏🏻.📌杨枝甘露芋圆 $42三色芋圆再配杨枝甘露 配搭几特别 港台fusion甜品🇹🇼🇭🇰芋圆, 紫薯圆, 地瓜圆 三款都好大粒 烟韧有咬口 但个味就唔太出 不过都有淡淡嘅天然甜味🤫芒果同金柚肉都几多 加埋个糖水底 酸酸甜甜 都几开胃🥭西米同寒天晶球(+$4) 两款口感差唔多 只系大细唔同🤣另加仲左甜甜的椰果(+$4)同爽口嘅海底椰(+$6)😎. 📌雪桃柚子四季春 $32买吐司加饮品-$8🤑底真系好多白桃肉同柚子皮 好fresh✨柚子酸酸地好清香 白桃好香甜🍑茶底必选四季春 独特嘅菜香味🍵虽然走左甜 但已经够甜🤔芝士奶盖(+$6)口感系好厚身好杰 但就唔太软滑creamy🙈个芝士咸味好浓 似片装芝士𠮶种咸味 唔系平时忌廉
📌芋泥麻糬吐司 $42
📌杨枝甘露芋圆 $42