2019-03-31 1025 浏览
喺街市买糖水唔系啲新鲜事,但可能比大家嘅印象系卖中式糖水居多!🧐 喺天水围呢一个街市自从装修之后多咗一间甜品舖,除咗有中式糖水之余仲有呢啲特色甜品,普通肠粉接触得多,芒果肠粉唔知大家试过未?🤔芒果肠粉同咸味肠粉原理上差唔多,只不过系用白色嘅蒟蒻卷住芒果咁解⋯好唔好食系在乎芒果够唔够正啫!😀 呢间嘅芒果肠有三条,每一条都包住一旧颇大件新鲜芒果,食落都相当清甜,微酸多汁!😍而外层嘅白色肠粉皮,佢嘅店名叫椰子妈&据我所知系要落椰汁嘅,但食落冇椰汁味,只不过系白色嘅蒟蒻,变相成个甜品只有芒果味,有啲单薄!🤨 最多赞佢啲蒟蒻好滑咁啰⋯🙈 呢个甜品CP值唔算好高,但如果你系一个芒果控嘅话,又会好钟意喇!🤤