2023-08-31
滑嘟嘟一间大埔嘅小店,会令我去亲大埔都记得佢❤️ 以前次次嚟都系买外卖,今次堂食再买返屋企🤣 但因为堂食,短短10几分钟睇到佢哋对甜品嘅用心同坚持✊ 以前嚟到我只系食糯米糍,即系客家糍粑,但今日再食多咗芝麻糊同芒果椰汁奶冻🥥 芝麻糊好香好滑,系到睇佢炒芝麻,离火后再炒(帮佢散热)呢个认真真系好欣赏😳不过我要极力推介佢啲芒果嘢,虽然我本身觉得佢有啲贵,但食落你就会觉得值会票价😂 超级多芒果,加埋椰汁奶冻同奶冻沟埋佢食真系不得了🤘🏻 不过我建议系”拔”出来同人share,因为沟埋佢真系好好食,不过一次食哂份量就有啲多🤔️佢会不定期系香港唔同地方做快闪团,有兴趣可以留意佢WhatsApp,如果过开呢边唔记得带冻袋,买满$300就有架了🙋🏻♀️