So Chill So Sweet是一间cafe x 糖水店,有简单咸甜窝夫、咖啡,亦有中西式糖水!有简单咸甜窝夫、咖啡,亦有中西式糖水!🌇装修:灰泥色装修,有银色铁台、黑色铁折凳、靠墙的长凳加一个个圆形cushion。因为凳好硬,所以坐得唔系好舒服🥲🫶芒果绵绵冰 $47🧊酱可选:炼奶/朱古力酱/焦糖酱/黑糖酱/士多啤梨酱/芒果酱🧊配料可选:西米、仙草、黑珍珠、台式珍珠、小丸子、椰果、红豆、绿豆、黑糖寒天、乳酸爆珠、海底椰🧊我选左黑糖酱和乳酸爆珠🧊简单直接讲:唔好食🧊个黑糖酱同芒果味的冰完全唔夹,两个都有好假的味,食完一淡已经唔想食🧊最正常是爆珠,因为唔系餐厅整的🧊卖相都出事,suppose冰可以打卡frdly,但佢上抬就已经好似塌左.....🎆整体:未试过食甜品,尤其冰,觉得难食🥲可以blacklist......提外:本身想叫姜汤榴梿汤圆和抹茶汤圆,睇落好似系signature,结果无.....------------------------------👅味道⭐️📸打卡⭐️🌃环境⭐️⭐️💸性价比⭐️💰人均:$47😎Encore指数:0%

🫶芒果绵绵冰 $47
🧊我选左黑糖酱和乳酸爆珠
🧊简单直接讲:唔好食
🧊最正常是爆珠,因为唔系餐厅整的

👅味道⭐️
📸打卡⭐️
🌃环境⭐️⭐️
💸性价比⭐️
💰人均:$47
😎Encore指数:0%
$20 (宵夜)