2016-07-13
好有趣嘅舖头,有一个好中式嘅名,但行到入去又非常西式㖞!其实似cafe多过糖水店。餐牌入面有中式糖水、心太软、汤圆、pancake、木糠布甸、杨枝金露等,种类算多。上完堂饿饿哋,两个人share三款食就啱晒芒果肠粉 ($35)条肠粉唔似平时𠮶啲系用椰汁造嘅,呢个系真系似饮茶𠮶款肠粉皮㖞,仲要加埋芝麻,像真度更高!晶莹剔透内里透黄,粉皮够韧唔易散,仲要超滑溜,真系唔小心就会瀡咗落喉咙!再落啲芒果汁,味道更鲜甜到爆!热椰皇蛋白炖奶 ($34)椰香仲要扑鼻而黎,椰皇本身已经芳香清甜,加上香浓嫩滑嘅蛋白炖奶,徘徊在似椰香又奶香之间,食落滑嘟嘟又香甜;平时饮椰青好难撬到啲肉出嚟食,但食晒蛋白炖奶之后就可以好轻易咁撬起软绵绵嘅椰皇肉呢!绿茶心太软 ($56)个menu上得朱古力心太软,喺失望之际突然抬头见到黑板写住有绿茶心太软,即刻开心到个心都软咗!心太软旁边有一球雪糕及红豆,感觉上冇咁单调;一切开,杰身嘅绿茶浆缓缓流出;焗得几好,外面微脆,入面质感似蛋糕,绿茶浆带有微甘不过又唔会好甜;之后食返个食晒3款甜品满足晒啦,唔开心都即时开心返服务好好,值得一赞!