2017-10-26 611 浏览
已经过咗几个月, 估唔到仲系得我𠮶一篇食评... 东大街嘢食不嬲都红得好快, 成日都有网媒追捧 。可能呢间面包店太低调,到而家都唔系话好多街外人识。面包定价系比其他港式面包舖贵,但系相比起佢嘅用料呢个价绝对系值嘅~新推出咗一个以菠萝同cream cheese做馅嘅包 。老板好大方畀我哋试食,而且每一个试食嘅份量都好大旧 。呢款包同我之前推介过嘅芒果芝士包一样都系冻食嘅, 16蚊一个夜晚就买三送一,所以计返都系12蚊嘅啫。拳头咁大个包~上面嘅糖霜令到个包就好似雪山咁样。 老板用保鲜纸包住,等佢喺雪柜度放都唔会干身。不过佢都好强烈建议大家即日食用~ 对自己嘅出品好有执著㗎cream多到爆出嚟~个包超级 spongy, 切完咬完都仲系胀卜卜比起上一次食今次两个包嘅cream cheese味明显都系浓咗嘅~配菠萝酸味超match~馅料好足。食完超饱~芒果味一样咁正~咬到少少未打烂晒嘅芒果肉 ,证明佢真系真材实料希望其他食家除咗跟风走去食鸡蛋仔打卡,都可以试下啲新嘢( 要整成几粒钟但系仲平过你底鸡蛋仔)~
已经过咗几个月, 估唔到仲系得我𠮶一篇食评...
新推出咗一个以菠萝同cream cheese做馅嘅包 。
菠萝忌廉芝士包

cream多到爆出嚟~

个包超级 spongy, 切完咬完都仲系胀卜卜
芒果忌廉芝士包

芒果味一样咁正~

咬到少少未打烂晒嘅芒果肉 ,证明佢真系真材实料

2017-10-25
外卖自取