2017-12-13
我系芝士狂迷,一向喜欢食芝士,今次系为咗一个芝士鸡煲帮衬呢间新开嘅火锅专门店,食完果然冇令我失望,佢暂时系众多芝士鸡煲中我最like嘅一间。老友推介我,话我知开咗一间新店,芝士鸡煲好正,我即刻约咗朋友试下。芝士鸡煲一上枱,未煮已经闻到香浓嘅芝士味,几款芝士混合在一起,颜色不同,睇见都吸引。根据佢嘅颜色,应该有cheddar cheese n mozzarella cheese 。煲热左个芝士鸡㖞嘅时候,芝士溶晒,我哋将鸡同芝士再搞下搞下,闻到超香浓嘅芝士味,啲芝士比较杰身,完全黐住晒所有鸡肉上,唔似其他店的鸡煲水汪汪,呢个芝士鸡脾肉好似焗烤芝士鸡咁,送红酒一流!是日自𢹂红、白酒各一。最后𠮶一两件特别沾满芝士焦,劲后悔冇叫大煲。 食完个鸡煲,其实个煲已经冇晒汁,侍应随即帮我地加浓汤,继续打边炉。又比我哋发现到好嘢,有个好似星加坡名产咁嘅黄金炸鱼皮,热辣辣沾满咸蛋黄香味。其他配料亦甚有水准,特级安格斯肥牛肥瘦适中!脆鲩腩、炸鱼片角、自家制响铃卷、台湾杂锦肠、川辣黄金皮蛋,仲有个黑豚肉超正!