2018-03-06 109 浏览
经过兆万楼下,只要接过一张传单,其他派传单o既人士就会系咁队d 食肆单张去我手中,我以为自己去o左尖沙咀重庆大厦呀……相信竞争应该好大了吧。因为今日一早book o左食呢间,其他o个d 就下次啦maybe,辛苦晒咁落力宣传o既大家!一入座首先会有一set 前菜,同埋有两张点餐纸只限点一round,分别系锅物同大刺身船。锅物可拣松叶蟹火锅或者和牛寿喜烧。因为朋友想食蟹,所以叫o左前者。d 蟹钳已经起o左部份壳方便你食,肉质比较腍身,显示真系落落去熬汤熬o左好耐,而汤底都有d 碎蟹肉o系入面,好浓海鲜味。大刺身船o既实质内容其实同之后可以追加o既刺身系一样o既,只不过系会排靓d 多d 装饰咁,放题都常见。其中想讲北海道带子特别大粒滑嫩,象拔蚌充满海水o既鲜味,花虾(有头甜虾) 虽然细细只但最鲜甜。香草烧羊架仲系充满油份,一d 都唔韧,虽然其他唔食无人同我分,要我食晒成块heavy o左d……炙烧鸡中翼块皮烧到微㶶,都几香口系唔错o既。巨海老天妇罗又系油腻o野,好在随即就o黎个柚子大虾沙律,有一只应该系虎虾o既虾,配上碎柚子肉同生菜粟米粒,酸酸甜甜正好消一消滞。因为锅物无拣到和牛,而家补番,

雪场松叶蟹火锅

首发刺身

(上) 炙烧鸡中翼、(下) 香草烧羊架

巨海老天妇罗
柚子大虾沙律

因为锅物无拣到和牛,而家补番,先后叫o左香蒜片和牛粒同芝士和牛手打汉堡扒。前者蒜香味几过瘾,味道较似中式煮法。而那个和牛汉堡则好特别,呢个绝对推介,芝士系夹心的,食落去d 流心好creamy o既芝士会一下子涌晒出o黎!
香蒜片和牛粒
芝士和牛手打汉堡扒

饮品自取,我饮过罐韩国冻顶乌龙茶同lotte 芦荟汁。甜品除o左饮品柜隔离o既一d 布甸同mousse 外,出面仲有个雪糕柜,我试o左维记雪糕糯米糍,系芒果味哦。
维记雪糕糯米糍

后来想埋单前有个侍应哥哥问我地食完味,食完就拎d 甜品俾我地。我心谂仲有咩o野甜品……?原来订座的话系有mövenpick 雪糕送o架!意外惊喜,mövenpick 自然又高级d 啦,含真正果肉,好食。
mövenpick 雪糕

又话说,呢个蜡起个头乌蝇眼镜好高大o既哥哥,成餐饭见佢一直又快速执台又落力招呼呢个招呼o个个都仲笑容满分,真的值得加许。
2018-02-21
芝士和牛手打汉堡扒