2024-12-02 0 浏览
朋友带我去到沙田新开嘅肉肉大米,佢话餐厅嘅汉堡扒超级好食,就算要排队都好值得!所以今日就同佢一齐嚟咗沙田食汉堡扒!餐厅以自助点餐机落单为主,大家可以喺入座之前去到点餐机点套餐,超方法!我哋一人叫咗一个套餐,每个套餐大概一百几蚊,套餐嘅饭、汤、蔬菜都可以免费refill 🥰性价比高!一入座,餐厅职员就会大嗌欢迎,好有日本嘅特色!坐低就会见到一系列嘅酱料,餐厅仲好贴心咁贴咗一张告示,会教大家可以喺汉堡扒嚟到之前,将唔同嘅酱料点落适当嘅调味盘入边!到时就可以试晒唔同味道嘅酱料!叫咗两款套餐,每款套餐都会包一只日本蛋🥰米饭就采用咗来自日本东北嘅虹煌米,粒粒分明,充满米香!蚬肉面豉汤都好足料,真系有蚬肉㗎😋饮落好鲜甜!▫️和牛汉堡扒由九州黑毛和牛及美国牛肉混合而制,煎嘅时候味道好香浓,牛味浓郁,食落亦都好Juicy😋捞埋鸡蛋加白饭一齐食,好滋味!忍唔住encore多咗一碗饭!▫️蟹肉汉堡扒蟹肉汉堡扒系最近餐厅嘅期间限定,所以都决定一试!餐厅用咗松叶蟹肉及萝卜丝,再加咗柚子青柠汁,口感味道丰富,食落好清新,口感滑嫩,蟹肉鲜甜,味道层次分明。▫️和牛芝士汉堡扒系和牛汉堡扒面上放上一大片嘅芝士,再喺上面刨上

▫️和牛汉堡扒

▫️蟹肉汉堡扒

▫️和牛芝士汉堡扒
系和牛汉堡扒面上放上一大片嘅芝士,再喺上面刨上大量嘅芝士丝,净系望住外观都已经流晒口水!夹埋汉堡扒一齐食,味道超级夹,而且食落反而唔会感觉好腻!个人最爱呢一款和牛芝士汉堡扒,芝士迷必食!

▫️纪州橘子汁
由新鲜的纪州橘子制作,味道鲜甜,富有果香!