2017-12-12 528 浏览
做完野行过好口渴,见到贡茶同东喜茶,就试个未试过既东喜茶。🤔本身净系听过个名,唔知出名系边,就上网check左,系我无乜试过既奶盖,所以就叫左个金凤茶王配芝士奶盖($33)。.店员好细心,有教我要打开盖饮,唔好用饮管,打斜饮,就可以混合奶盖同茶。唔似其他连锁店要用饮管,净系饮到茶而无奶盖,或者一开始就要捞埋饮,呢一点要加分!👍🏻👍🏻.一入口,好特别!!😆第一个味觉系奶盖既奶味同芝士既咸味,之后系金凤茶王既茶味,混合埋奶盖,系好香好特别既奶茶配上咸咸地既味觉冲击,好有层次,又好玩又好饮。.原谅我文文笔唔好,真系好难形容有几特别,一定要试过先知😼。饮到一半,奶盖凝固系中间,有啲难同时饮到茶同奶盖,要用力摇一摇佢先可以继续饮。虽然价钱相比起其他饮品连锁店偏高,但质素同新鲜感可以话系完全抵晒!🤗.下次行过一定会再饮,而且仲要试下其他款,因为见人饮𠮶啲颜色好鲜艳丰富,系果味饮品配奶盖,一定会为味觉带黎新既冲击!