2018-09-04
㖊晚系旺角买完水饺外卖食, 之后去咗附近一间台式饮品店"TeaDays"小茶堂买咗一杯叫做"芝士奶盖鲜凤梨绿"攞嚟送我d水饺同煎饺食😎睇相见到有层厚厚嘅芝士泡沫系面头, 最钟意食芝士同饮鲜奶嘅我当然唔会客气喇, 加上个名有皇冠系店舖推介仲有凤梨同绿茶我一定唔会错过喇!所以最钟意试新嘢嘅我要第一时间急不及待上前比钱买返嚟试一下睇下啱唔啱我口味...虽然等候嘅人并唔多, 但大约都要等咗十零分钟先至有得攞!攞上手见到杯绿茶上半截系芝士奶同冰而下半截系菠萝碎同绿茶。第一啖就系试下d泡沫芝士我用支饮筒饮咗一啖, d芝士沟埋d奶原来可以咁好味道, 果然好有浓郁嘅芝士味, 而第二啖我就试埋d绿茶同菠萝, d菠萝同绿茶沟埋原来可以有咁嘅口感。整体嚟讲依杯"芝士奶盖凤梨绿"我会比95分, 而果5分去咗边, 就系我对绿茶系麻麻地钟意, 依杯绿茶对我而言系A-!