2018-06-21
某日同friend两个人系尖沙咀行街,突然好想食韩国嘢,上网见到呢间评价唔错于是就决定去试试佢。我哋两个女仔都对间嘢食评价好高!咁我就用好味程度递增嘅排序黎讲下啲嘢食啦第一样我哋嗌嘢食系韩式拉面其实叫得韩国拉面,其实即系辛辣面即食面,老实讲都知道好唔抵,但系唔知点解次次出街食嘅永远系好过自己系屋企煮𠮶啲!同埋我又真系好钟意食韩国餐厅啲即食面煮到咁烟韧!所以几唔抵都叫左结果都唔失望。呢碗拉面配料好多,又有年糕又有只蛋紫菜同埋芽菜都好多,浸住辛辣面汤底食好好味同埋我系为咗𠮶几块鱼糕先叫呢个面,好可惜得几块~ 如果多d就好lu呢个煎饼都好好味泡菜味够出我钟意!同埋煎饼呢d野食得出有海鲜已经好唔错,佢呢个仲要食得出系新鲜海鲜👍🏼 加分最后重头戏系呢个pizza,话系pizza倒不如话佢系炒年糕+面包+夸张份量嘅芝士!咁嘅配搭听落奇怪但竟然系好味到我地惊讶好夹,仲要好igable,拉晒丝咁!不过就真系有d滞,下次再帮衬两个女仔嗌一个呢个都够食喇
第一样我哋嗌嘢食系韩式拉面
鱼糕拉面