2019-06-22
今日放假,同个港女朋友一齐去西环玩。我地两个都系芝士控,而且我地都想揾间得意d嘅小店一齐食野同打卡,呢间小店绝对啱哂我地!呢个黐线芝士黐住芝士治绝对系黐线的。佢同一般嘅grilled cheese 唔同,首先,佢系选用好sharp嘅粉红色同埋用比较厚嘅面包,另外佢系将两块面包嘅四边封口,所以两种唔同嘅芝士就会喺面包嘅中间爆哂出黎,仲要流到周围都系,再加上佢喺面包上再洒上芝士碎同埋香草碎,所以带黎绝佳嘅视觉冲击。佢仲要唔系净系得个样,食落真系正,因为佢面包整得够脆,三种芝士嘅配搭亦好好!呢个系有焦糖香蕉、烟肉同埋爆谷摆埋一齐嘅pancake。影相好靓,各样食物都唔差的。但摆埋一齐食我地又觉得唔太惯。我同朋友系劲钟意呢杯milkshke。好饮之余,呢只cartoon实在太可爱了提一提,我地唔算叫左太多野食,但原来食哂之后系会觉得好饱。(可能因为呢尐野食都系令人好有饱腹感) 所以如果唔想浪费食物嘅话,就唔好嗌得太多喇。铺头内外环境都系靓餐牌都系设计得好靓。一句讲哂,芝士控、打卡港女,黎到绝对唔会失望!
呢个系有焦糖香蕉、烟肉同埋爆谷摆埋一齐嘅pancake。影相好靓,各样食物都唔差的。但摆埋一齐食我地又觉得唔太惯。 我同朋友系劲钟意呢杯milkshke。好饮之余,呢只cartoon实在太可爱了
铺头内外环境都系靓
餐牌都系设计得好靓。
一句讲哂,芝士控、打卡港女,黎到绝对唔会失望!