2021-03-09 850 浏览
Pizza Maru系韩国过江龙,最signature既一定系佢个芝加哥pizza!必试啊!今次去Pizza Maru除左嗌左个芝加哥pizza之外,仲嗌多左另一款pizza,同埋意粉、炸鸡。呢度既环境好舒服,同埋真系好韩国feel,入面有部大电视一路播住唔同韩团既歌,我见到到连啲waiter 都有啲系韩国人黎。宜家冇得去韩国旅行,黎呢度止下瘾都唔错。1️⃣泡菜海湾芝加哥(蜜糖杏仁边)($189)拉丝效果一流!啲芝士真系拉到劲高都唔断😍pizza 上面有好厚既芝士,同埋虾、粟米、蟹柳咁,配合埋佢个蜜糖杏仁边,好有特色,食落大满足啊!本身谂住呢个pizza 啲芝士咁劲食落应该好滞,谂住我应该食一块就差唔多la,但系唔系wor!佢完全冇我想像中咁滞,食多啲都食得落!呢个芝加哥pizza 既批边厚,而个饼底好薄,食落唔干同埋几烟韧,另外个批皮有少少甜甜地,配合埋佢澎拜既芝士同埋配料,成个pizza食落口感好丰富。  2⃣️芝心Maru大歌(番茄酱底)($123)呢个相对普通啲,上面有啲鸡、西兰花、蘑菇。啲酱几好味,芝士份量正正常常。比较特别既系佢系绿茶pizza黎,饼底既健康面团主要用绿茶、小球藻同

1️⃣泡菜海湾芝加哥(蜜糖杏仁边)($189)

2⃣️芝心Maru大歌(番茄酱底)($123)

呢个相对普通啲,上面有啲鸡、西兰花、蘑菇。啲酱几好味,芝士份量正正常常。比较特别既系佢系绿茶pizza黎,饼底既健康面团主要用绿茶、小球藻同12种天然谷物黎做,虽然我就食唔出绿茶味la,但系感觉好似健康啲咁😂

3⃣️带子泡菜卡邦尼($148)

卡邦尼同泡菜呢个组合几新鲜。带子几大粒,意粉好creamy,加埋入面少量既泡菜感觉几特别。另外意粉系扁身既,煮得啱啱好,有咬口唔会太淋。

4⃣️半半炸鸡($198)
食韩国嘢有咩理由唔叫炸鸡!拣左蜂蜜牛油秘制炸鸡同埋蒜香甜辣秘制炸鸡。正常韩国炸鸡既质素。啲酱汁同埋调味粉饼味道唔错,但系肉质偏干。两款炸鸡入面觉得蜂蜜牛油味好味啲。