2021-08-24
听讲尖沙咀香槟大厦🏢除左星座冰室☕️外,仲有间专食芝士面🧀的新记冰室,超级钟意芝士的我当然唔可以放过🤩,即刻去试下味先💁🏻♀️👉芝士汁🧀猪颈肉煎蛋捞公仔面🍜($56)一上枱就觉得份量好足料👍🏻,特别系个金黄色的芝士汁🧀用上四款Cheddar、Parmesan、Kraft同Cream Cheese包够晒香浓❤️,每条面条都沾上🍴满满的浓郁的芝士酱🧀,啱晒我ed芝士控食😋值得一提的系猪颈肉🐽用卤水腌过,甜甜地又软淋,份量仲有4~5片tim,咁的价钱真系又平又正去边揾😎👉茄汁🥫芝士公司炒通粉🍝($56)如唔钟意咁腻但又想来试下新记的话,e个酸酸甜甜🍅的炒通粉🍝就啱晒您🙋🏻♀️通粉的第一啖会先食到酸甜的茄汁蕃茄味🥫好开胃,慢慢会feel到轻轻的芝士味🧀但唔系好腻个种☺️ 加上洋葱🧅、蕃茄🍅、午餐肉🐽粒增加丰富的口感层次,令小编真系一啖接一啖👅停唔到口😂特别系个种茶记嘅烟火味,真系特别令人怀念🤙🏻 👉芝心🧀牛肉饺🥟($42)旺角独有的芝心🧀牛肉饺🥟好似好吸引就一齐试埋啦🧐但味道只系不过不失🙊,而且差唔多十蚊/只有少少🤏🏻贵💸
👉芝士汁🧀猪颈肉煎蛋捞公仔面🍜($56)
👉茄汁🥫芝士公司炒通粉🍝($56)
👉芝心🧀牛肉饺🥟($42)