2018-08-14
之前o系朋友携带之下,o系尖沙咀美丽华附近食过一次芝士捞公,今次难得俾我撞到呢间车仔面店都有得食,是诱人的。同埋佢$41 连埋o野饮,我唔记得上次o个间系$40 几定$50 几,但肯定饮品系另外加,所以立即试番下!已经决定好食芝士捞公o既我再睇下配咩o野𩠌,佢可以配炸猪扒、猪软骨、炸鸡扒、牛扒、猪颈肉或者炸鸡翼;而唔要出前一丁都可以拣乌冬甚至饭。咁多选择,谂o左阵,最后点o左碗巨大大炸鸡扒捞丁($41)!先讲块扒,真系好大块厚身,块皮唔系上o左好多粉再拎去炸o既o个种,略带脆口口感,而内里d 肉o既鲜嫩度唔错,咁大块感觉好抵食!至于主角个面底,d 芝士无去到上次食泛滥o既程度,感觉较为健怡,软滑o既芝士经捞匀后沾满每一条面线,食完后甚为饱肚~虽然饱饱地,但见佢一客脆脆甜紫薯饼只系$12,仍然忍唔住叫埋,后来先知原来咁样当系跟餐更加只系需要加$10!首先想讲只碟几靓,有住中式瓷器o既雕花(其实个碗o既外面都有)。呢个薯饼真系几推介,有三旧,外面炸得超级松脆,里面热辣辣甜甜的,又咁平,真系无理由唔叫……跟餐已包冷热饮品,但我见特饮都系加$3,咁梗系叫特饮啦!特饮主要系柠乐同埋红豆冰呢类;o
巨大大炸鸡扒捞丁 ($41)
脆脆甜紫薯饼 (跟餐加$10)
跟餐已包冷热饮品,但我见特饮都系加$3,咁梗系叫特饮啦!特饮主要系柠乐同埋红豆冰呢类;o系店员姐姐推介之下,试o左奶茶红豆冰。我之前o系其他茶餐厅都见过呢类fusion o野但无真正试过,系几特别的,而家个茶底会多o左种红豆或者陈皮渗出o黎o既微苦,多o左种层次感,而d 红豆就咁食o既话非常清甜,十分赞!
奶茶红豆冰 (跟餐加$3)