2021-12-08
话咁快就到圣诞,我哋都喺度烦紧今年圣诞有咩好食,咁啱行街见到The Point依间西餐厅推出左海鲜芝士火锅套餐,咁我就谂都唔谂就嚟试吓啦😛😛首先系头盘,系Ceasar Salad 同粟米汤,沙律菜好清新,配埋车打芝士嘅topping味道都唔错,粟米汤好浓郁,有啖啖的粟米蓉,做到咁嘅效果都令到我好surprised。😋😋跟住嚟咗个StrawBerry ice cream float,唔算差添同埋个presentation好靓,味道都唔太糖水👍👍跟住就嚟到呢个套餐嘅主角芝士火锅,有超过20种嘅配料,仲有无限添加嘅面包粒,当中最引人注目嘅就系波士顿龙虾,当然新鲜,其他海鲜质素都相当不俗,除咗海鲜仲有蔬菜同车厘茄可以解腻,唔够饱仲可以食面包粒,系索晒啲芝士架。食到最后系啱啱好用晒啲芝士真系令人回味无穷啦最后仲有个云呢拿泡芙既甜品黎做呢个套餐嘅结束,真系冇得弹!
最后仲有个云呢拿泡芙既甜品黎做呢个套餐嘅结束,真系冇得弹!