2019-01-15
今日又攰又冻,唔想走去咁远食饭,近近地喺屋企附近嘅吉野家打个甂炉就最正!!喺正地铁站上盖嘅汇景商场,所以真系超级多人,好在老公一早去到,揾定位等我。原先仲谂住好快有得食,点知个炉滚得超慢,慢到嘅程度系老公成大碗牛肉饭食完,而我个边炉都仲未滚。。。喺漫长嘅等待之间,我已经就快饿死。不过确实唔想死喺个咁污糟嘅环境度绝对冇老屈佢,唔系得一两个樽,一两件垃圾喺地下咁简单,基本上地下好多垃圾同杂物。因为执枱嘅员工次次都只系执台就算,地下有任何嘢都唔会执,而且应该冇人特登扫地??开咗成日铺的确好难地下冇杂物或者冇垃圾讲咗咁耐,个窝终于滚了!!!真感动我不用饿死(点解我咁得闲打文就系因为我仲未有得食)其实食物绝对就无问题嘅,连锁快餐店通常都唔会差得去边。正常嘅质素,大概你同我都大约知系点,我就唔喺度多写了。食完啲菜,芝士竹轮同埋其他配料又系时候落鸡同乌冬,但系见到个火咁我真系想喊,究竟呢餐饭要食到几点呢??终于顶唔顺叫咗个年纪大小小嘅姐姐嚟帮系换炉,因为我已经食紧食咗一个钟唔换由自可,一换先知点解个锅烧极都唔会滚。原来系因为头先个肥哥哥帮我就咁点著个棉心就算,都冇将个棉心翻开,所以啲火集中烧唔够氧气
喺正地铁站上盖嘅汇景商场,
所以真系超级多人,好在老公一早去到,揾定位等我。
因为执枱嘅员工次次都只系执台就算,地下有任何嘢都唔会执,而且应该冇人特登扫地??开咗成日铺的确好难地下冇杂物或者冇垃圾 讲咗咁耐,个窝终于滚了!!!真感动我不用饿死(点解我咁得闲打文就系因为我仲未有得食)
唔换由自可,一换先知点解个锅烧极都唔会滚。原来系因为头先个肥哥哥帮我就咁点著个棉心就算,都冇将个棉心翻开,所以啲火集中烧唔够氧气,个火咪似有若无!!!
有相为证,阿姐帮我将个棉芯翻开之后个火即刻烧到冚冚声!🔥🔥🔥
我个锅终于识滚啦!我都觉得自己好犀利,点解可以个几钟先叫人换,早啲出声早啲发现原因就唔使等咁耐啰。
嗱嗱声渌埋头先未落嘅鸡肉同埋乌冬,快快脆食完即走,成餐饭我食咗两个钟,真系食个放题都得喇!!
总结:其实食物完全冇问题,不过环境卫生同埋员工质素就好有问题!!
打边炉少不免中途要加汤,唔同其他分店可以叫侍应生来帮忙,因为基本上除咗有枱要执嘅时候之外你系唔会见到佢哋。
冇法啦,畀少少钱,唔通想要皇帝式享受咩?!实行自己汤底自己加!!
不过sorry 吖,即使你肯自己行出去揾个汤底,都只会发现几个吉咗嘅汤底樽,同紧企埋一边吹紧水嘅员工,结果又系要你开口佢先会装返落去个樽度,然后你自己行返埋去自己加。
今时今日咁嘅服务态度,真系得??