2016-02-15
第二次光临,星期六下午去都比上次十二月食冇咁多人排队,一入去排三至四个人度。自从呢间既芝士挞出现,都多左好多芝士挞出现系其他舖,作为芝士爱好者都有系其他地方食,出面其他舖食$13-18/1只,又真系始终唔及呢只$22/1只。水准keep到!第一个开心:个面焗得好靓,薄薄一层包实入面准备流出黎既半熟芝士,有强迫症既人真系会唔舍得咬开,但最后一咬果下都几爽,同真系好香。第二个开心:如果认为自己唔钟意带少酸味既芝士就可能觉得唔值,始终每个人口味唔同,我就好钟意,觉得咁先系芝士,我会用好creamy同好香去形容个半熟芝士第三个开心:平时食挞我都系prefer牛油曲奇皮,佢做得好好唔会太油既感觉令到整件事唔会好"陋"买两只拎走食就用纸盒,如右边。单只就纸袋,如左边。
自从呢间既芝士挞出现,都多左好多芝士挞出现系其他舖,
水准keep到!
第一个开心:
但最后一咬果下都几爽,同真系好香。
第二个开心:
第三个开心:
单只就纸袋,如左边。
题外话/补充资料:
为左食到有呢个感觉一定要即食(佢有张高枱俾你企系度食地方唔多),
如果要拎番屋企就最好焗番热佢。
p.s. 之前试过抹茶芝士挞,我都几爱抹茶野,质地冇咁creamy冇咁流涌出黎既感觉,可以一试但未去到会再食既冲动,总结黎讲就系: 原味就得闲都可以再食。