各位lady都知道,lady talk nigt拣餐厅系同拍拖拣餐厅冇分别嫁。要好食唔在讲,菜式唔可以失礼。要有气氛,唔好太嘈又唔可以太静,唔系点倾密计。好开心咁发现呢间餐厅,无论date nite定talk nite都系good fit嘅。2个女仔一入到门,已经俾佢门口既爱情锁wall同future post box吸引住,然后就有个oppa,好亲切咁同你讲左句应该系解欢迎光临既韩文,唔好意思少睇韩剧,我估既。全晚睇到d oppa同orni都好忙,但都keep住热情同笑容,services系5 star嘅。oppa带我地埋左位随即就递埋本menu俾我地。menu设计好可爱,似一份剪报,会详细介绍每一道菜式,亦有介绍佢地既小玩意爱情锁同post card。我地拣左猪肋骨芝士锅配紫菜麻油拌饭。大约5分钟,拌饭先到仲有手套,要自己用手腌泡菜咁去捞饭,捞完将饮搓成波波咁一口一啖,几好玩。捞果时已经闻到好香嘅麻油味,食落更香,紫菜同鱼子同呢阵香好配合。其实唔难整,下次喺屋企可以自己试下。食食下主角好多好多芝士锅出场。真系好多芝士呀!锅半芝士锅半猪肋骨,锅边有蛋同少少配菜。咁大获,当然我地唔知点

我地拣左猪肋骨芝士锅配紫菜麻油拌饭。

咁大获,当然我地唔知点搞啦。过一阵芝士溶咁d,orni就出现帮你搞溶d芝士同教你点卷猪肋骨。

第一啖芝士猪肋骨,正,本身猪肋骨腌得已经好香,再夹埋芝士,正正。
食到第3旧,就已经济左。所以呢个锅系适合4人食,2个人,真系会食唔晒。

差不多食完,我地就倾下计,or post card,完埋个许愿爱情锁就完满左今日呢但lady nite啦。下次会再黎嫁!