2018-05-22
意想不到的新森林焗之专门店以前系旺角返工成日食新森林个lunch set!(都成四年前lu)!之后出黎想再黎又冇左…今日行过见到原来搬左黎女人街另一边街!更系入去食个lunch口味一下啦!估唔到佢地个餐牌转变左好多!(好多餐厅个菜单十年如一日架ma…)焗饭仍然系佢地主打!最惊喜系佢地竟然加入左素食餐单!一晚到即刻叫黎试下先!爸爸叫左个$46芝士蕃茄焗素牛肉饭,加配$8配埋餐汤罗宋汤同蒜蓉包!我就叫左个芝士黑椒素牛扒焗饭$48!我地都饭热柠檬水!叫完之后大约五分钟就上齐野食喇!同以往一样咁快手!抵赞!餐汤罗宋汤同蒜蓉包!罗宋汤里面好足料!有红萝卜、椰菜、蕃茄!一大堆!汤底够热!蒜蓉包微脆食落口散发香浓蒜蓉味!正正!芝士蕃茄焗素牛肉饭 ,爸爸话个素牛肉超级迫真!完全唔觉得自己唔系食紧肉!芝士蕃茄酱非常香浓!之后食到停唔到口!芝士黑椒素牛扒焗饭 !对我黎讲个黑椒有少少强劲!爸爸食就觉得好惹味!牛扒有四大块!真系好足料!食落好似食紧汉皇扒咁!但又唔系真肉!食完都唔会咁有罪疚感!总括:环境舒服,唔会好迫!食物品质良好!上菜快!系旺角呢个价钱!呢个质素!抵赞!我会再来的!