2020-02-04
前几日,同男朋友去了食下午茶,餐厅的下午茶唔算多,但都有比较饱同无咁饱的可以选择,同时佢舖唔大,有两部电视,播Viu tv同J2,只少我有得拣睇咩电视。因为我都唔系太肚饿,所以我叫左一个芝士蛋葱花三文治,而男友就啱啱起身无耐,未食嘢,所以就叫左个老干妈炒饭,我拣左个热奶茶,而男友就拣左个冻柠茶,唔知系咪因为新年期间啦,饮嘢要额外加多2蚊。杯奶茶味道都ok的,佢比较重奶味,但仍饮得出有少少茶的涩味,两种味都可以饮到。个蛋花三文治的面包有烘过底的,所以外层都外脆,内层食得出有涂牛油,个蛋有滑蛋炒法,仲有保留到少少蛋浆,而啲葱花又唔会炒到变老,再加上芝士的咸咸地,所以都几好食。至于老干妈炒饭,都叫炒得比较干身,又唔算太油腻,材料有火腿、虾、蛋等等,但可能佢用左个只咩老干妈辣酱炒,所以佢同平时的炒饭系唔同味。以下评分以5⭐️为满分推介⭐️⭐️
以下评分以5⭐️为满分
推介⭐️⭐️