2023-02-09
悠闲嘅假日,去左深水埗行街,想食个下午茶,见到有间芝士冰室,即刻吸引到我呢个芝士迷入去入到店舖叫咗份下午茶餐 [ 瑞士汁鸡翼捞公仔面 $47 ] 瑞士汁配鸡翼真系最佳嘅配搭,4大只鸡翼肉质嫩滑,面条软硬度适中,公仔面索哂啲甜香嘅瑞士汁,每一口食落都系浓浓汁嘅香,好味道。餐饮叫咗杯 [ 冻奶茶 $18 ] 另外有五款唔同口味嘅芝士汁捞丁,真系超邪恶嘅拉丝芝士,我就叫咗份 [ 吉列鱼柳芝士捞 $50 ] 劲大块外脆内软嘅吉列鱼柳,配麻辣芝士酱,酱汁满满,香浓好味,麻辣芝士酱,麻麻辣辣够哂惹味。下次可以食埋其他口味叫咗芝士捞,仲可以用优惠价 +$28 配 [ 新鲜沙律菜 ]、指定小食就拣咗 [ 流心芝士汉堡扒 ] 煎香汉堡扒后,中间嘅芝士酱呈流心状态,所以一咬开就即刻唧哂出嚟,同汉堡扒好夹、指定特饮就叫咗杯超大杯嘅 [ 冻粒粒爆柠檬梳打 ] 切粒柠檬配梳打,味道微酸,饮落够开胃仲叫咗份必点小食 [ 惹味芝士脆鸡块 $18 ] 一共有4件,芝士粉喺脆鸡块面,食落惹味,炸得酥脆可口芝士冰室深水埗福荣街101号地舖
芝士冰室
深水埗福荣街101号地舖