2013-12-30
我自己好钟意 “蒲” café, café 同一般既餐厅俾我既感觉好唔同,餐厅好似只系一个offer食野既地方,而café就比较人性化。除左食仲可以玩,一边食一边闲聊,既优闲又更有gathering 既感觉!所以我同朋友仔一得闲就去周围试唔同既café!今次特别d,我地去左间系屋村既café,佢叫cafe1950,顺便pre-Christmas party!一般既café都系食西式野多,呢间就主打德国食物,仲有酒精饮品叫,够哂特别!次次讲起德国菜,就会即时联想起猪手同埋肠拼盘!我地好似很有默契咁一开始点菜就叫了呢两样:德国式烧啤酒猪手配酸菜最欣赏它系切碎上,唔使自己切到死下死下!而且皮脆肉嫰、外脆内软,好好食!肉肠拼盘酸菜呢个好抵食,唔使$100就可以食到6款肠啦!我最钟意那波子肠,肥嘟嘟咁好得意!不得不提既系呢款招牌菜 – 啤酒鸡见它的卖相已好特别,是用啤酒承著只鸡上菜的 XD真系名副其实用整罐啤酒来腌制!所以食落真系有点点既酒味,感觉特别! 来到CAFÉ,无理由唔食CHEESE CAKE架,所以我地就叫左3款唔同的CHEESE CAKE来试下 (根本是自己想食……HAHAHHAH
最欣赏它系切碎上,唔使自己切到死下死下!而且皮脆肉嫰、外脆内软,好好食! 肉肠拼盘酸菜
不得不提既系呢款招牌菜 – 啤酒鸡 见它的卖相已好特别,是用啤酒承著只鸡上菜的 XD
来到CAFÉ,无理由唔食CHEESE CAKE架,所以我地就叫左3款唔同的CHEESE CAKE来试下 (根本是自己想食……HAHAHHAHA)
三款分别系:
原味纽约芝士饼 焦糖芝士饼 蓝莓芝士饼 最叫我惊喜既是它的饼出奇的松软!
比起好多café做得出色!有机会再来既话,一定会再叫!