2022-08-30
𝟚𝟠.𝟘𝟠.𝟚𝟘𝟚𝟚📌Pause It (北角)北角炮台山电气道183号友邦广场地下18号舖💸人均消费: $60-150🌿评分: 4/5🈚️加一服务费Pause It喺山东街嘅小店嘅时候已经同朋友试过一次🍁记得𠮶阵嗌咗一份芝士黑松露薯条同一份红菜头xxx意大利饭(图四)🇮🇹自此之后就对佢个薯条念念不忘🥹最近突然心血来潮就揾吓佢系唔系仲喺原址🛣意外发现原来佢哋已经将业务扩展到港岛🌟于是今日带妈咪去试吓佢哋嘅薯条🍟❦ 忌廉菠菜蟹肉扁意粉 ($98) 外表平平无奇所以一开始唔系好勾起到我食欲🤧不过意外地几好食😋意粉硬度适中同时几干身🍝酱汁好奶油味重之外磨成小块嘅帕马森芝士亦为卡邦尼酱嘅咸味多咗啲层次🧀夹紧面𠮶啲意粉唔太觉有蟹肉🦀只系见到好多小撮嘅菠菜🍃原来蟹肉喺哂底🌻所以建议食之前捞匀先食嘅话就可以每啖都食到蟹肉🌷❦ 芝士黑松露薯条 ($62) 以前食𠮶阵系粗薯粉但依家变咗细薯条🥺本身有少少失落因为我钟意粗薯条多啲🎃但今次嘅poutine比以前嘅份量多而且喺冇芝士酱嘅位置亦洒满七味粉🪴好可惜嘅系芝士酱份量少咗而且有点过咸🧂不过对于好似我母亲大人咁嘅浓芝士爱好者应该都会几钟意❤️如果嫌唔够芝士可以
📌Pause It (北角)
北角炮台山电气道183号友邦广场地下18号舖
💸人均消费: $60-150
🌿评分: 4/5
🈚️加一服务费
❦ 忌廉菠菜蟹肉扁意粉 ($98)
❦ 芝士黑松露薯条 ($62)
以前食𠮶阵系粗薯粉但依家变咗细薯条🥺本身有少少失落因为我钟意粗薯条多啲🎃但今次嘅poutine比以前嘅份量多而且喺冇芝士酱嘅位置亦洒满七味粉🪴好可惜嘅系芝士酱份量少咗而且有点过咸🧂不过对于好似我母亲大人咁嘅浓芝士爱好者应该都会几钟意❤️如果嫌唔够芝士可以问店员拎芝士粉增添风味🧚🏻
❦ 热意式鲜奶咖啡 ($38)
虽然唔系咖啡嘅爱好者但一睇就见到拉花好明显地失咗手😂喺惜食者角度睇我绝对欣赏佢冇倒咗佢再冲多杯☕️咁当然见到都有少少失落😥毕竟喺炎炎夏日选择热咖啡而非冻咖啡嘅主要原因都系想欣赏吓佢嘅拉花🌿值得一赞嘅系咖啡香浓醇滑得嚟苦涩味唔重💗就算用咗脱脂牛奶都可以做到呢种效果的确几唔错🥛拉花绝对系惟一败笔😞