2021-07-19
16 Shell📍天后💛芫荽海蜆意大利麵 $130意粉食落芫荽同埋蜆嘅味係三比七。但係以芫荽料理黎講,蜆嘅味同芫荽味好唔夾,可以話蜆嘅腥味蓋過左芫荽嘅香味。個人覺得如果用雞肉或者豬肉去代替海鮮會比較好。芫荽酥皮蝦比薩批(6吋) $130成個Pizza食落微溫,應該係一早整好,然後再返焗嘅。芫荽味唔係好香濃,酥皮亦都食唔出一層層脆嘅感覺。另外Pizza來講,我覺得應該掹走個蝦尾先上碟對客人黎講會方便啲。黑炭黑蒜蓉包 $80一食落口就有陣頗為濃烈嘅燶味,雖然個包中間有啲甜味,但係總括而言味蕾都會俾個苦味籠罩住。我會話可以直接skip咗佢。Popcorn (Cocktail) $110飲落去個味道有啲似Tiramisu,酒味較濃,表現正正常常。Mango Day (Mocktail) $70Mocktail飲落個味道好單調,純粹係一杯加咗芒果糖漿嘅有汽水。雖然表面有啲青瓜同埋香草做點綴,但係味覺效果其實冇乜。
芫荽海蜆意大利麵 $130
芫荽酥皮蝦比薩批(6吋) $130