2022-04-30
🚦Chapter 3(太子)喺花园街𠮶边行完街,就揾咗呢间平间唔错嘅西餐厅🍽见到出边有人招呼,又唔使排队就坐低咗🪑入到去环境又唔错㖞😍🍗香煎法式鸡脾扒🍗$788/10【劲抵食】首先系鸡髀扒真系大到有啲震撼🤯系鸡髀嘅两倍咁滞!一个人都食唔晒🤰食落去都算系嫩滑,肉质唔错😎肉汁唔多,但系因为鸡皮煎得好香,所以肉味重😋侧边嘅gravvy调味有啲淡,但都算足够薯条都几脆,而且份量好多🥳不过啲冷藏嘅蔬菜就有阵草味值得一提嘅系即磨咖啡都唔错☕️整体8/101️⃣ CP值中高✅食物大份,质素又唔错,呢个价钱来讲都几抵!会翻去再食🫶2️⃣侧边仲有好多调味料,差唔多六种😳又有蒜香粉、七味粉、黑胡椒、孜然粉等等,任君选择🧂3️⃣Menu选择都有几多,有pizza、有扒、有墨西哥薄饼、有spaghetti食,啱晒钟意食唔同类型西餐嘅朋友4️⃣空间有少少迫,因为早去所以唔使排队,如果晏少少嘅话就可能要等一阵先🫢5️⃣店员嘅服务都好好🧡因为近厨房位,所以想掉位,佢都愿意😘6️⃣位置系花园街,所以都几方便,又唔使排队😉🔖如果钟意我嘅分享就follow我啦💌
喺花园街𠮶边行完街,就揾咗呢间平间唔错嘅西餐厅🍽
见到出边有人招呼,又唔使排队就坐低咗🪑
入到去环境又唔错㖞😍
🍗香煎法式鸡脾扒🍗$78
8/10
【劲抵食】
首先系鸡髀扒真系大到有啲震撼🤯
系鸡髀嘅两倍咁滞!一个人都食唔晒🤰
食落去都算系嫩滑,肉质唔错😎
肉汁唔多,但系因为鸡皮煎得好香,所以肉味重😋
侧边嘅gravvy调味有啲淡,但都算足够
薯条都几脆,而且份量好多🥳
不过啲冷藏嘅蔬菜就有阵草味
值得一提嘅系即磨咖啡都唔错☕️