2021-05-24 213 浏览
同朋友庆祝生日,晚餐食居酒屋,因为餐厅收切饼费$100,所以我哋就决定食完晚餐转场,book咗呢间去食蛋糕吹蜡烛。我哋三个女仔order咗三个小蛋糕,先试佢嘅招牌草莓西瓜蛋糕,可能因为本人唔系好食西瓜嘅关系,所以觉得普普通通。第二个食嘅系香蕉焙茶蛋糕,♥︎♥︎非常喜欢,陪茶味香浓,配上甜甜嘅香蕉,呢个组合非常夹✩✩虽然三个蛋糕里面卖相最普通系佢,但我觉得系最好味✌︎✌︎最后我哋食喺希慎铺独有嘅碟豆花蓝莓芝士蛋糕。坐我隔离嘅朋友讲到明系唔钟意食呢个,对于我来讲就唔错嘅,淡淡嘅忌廉芝士味,配上粒粒蓝莓果肉,整个蛋糕都充斥住碟豆花嘅味道。另外饮品方面,我叫咗一杯朱古力奥利奥咖啡奶昔♥︎♥︎♥︎好好味呀,如果你唔怕肥的话,系必点嘅饮品✌︎✌︎今次我哋冇食热食,但眼见隔离枱嘅热食卖相非常之吸引,下次一定要去试佢嘅热食。蛋糕卖相吸引,庆祝生日系唔错嘅选择,不过味道方面未必款款都可以满足到味蕾。
朱古力奥利奥咖啡奶昔
招牌草莓西瓜蛋糕
香蕉焙茶蛋糕
碟豆花蓝莓芝士蛋糕
$150 (其他)
庆祝纪念
生日