2023-04-09
湾仔区都有好多美食,我就最爱同小朋友食日式寿司,朋友话附近小巷中有间特色寿司店入面座位不多,可以堂食可以外卖。 我就点咗一SET 寿司返去慢慢叹,即点即制,而且店员好有心机排得靓靓寿司个外个好似Pizza 我觉得几有心思,一打开个盒已经话好靓好靓好香呀下次有party 可以再点下,最重要系包装得彩色盒 COLOR BOX 𝙃𝙆𝘿$𝟲𝟮𝟴火鸡卷 ᴛᴜʀᴋᴇʏ ʀᴏʟʟ 5pcs外边有豆皮纸包著有火鸡片、吞拿鱼牛油果先生 ᴍʀ.ɢʀᴇᴇɴ 8pcs有芝士、牛油果、芦笋、墨西哥辣椒完成唔会觉得辣,微微带过味道,最好味有牛油果小朋友食又健康又食到芝士辣味油甘三文金菇卷 sᴘɪᴄʏ ʜᴀᴍᴀᴄʜɪ x sᴀʟᴍᴏɴ x ᴍᴜsʜʀᴏᴏᴍ 8pcs三文鱼、油甘鱼、金菇、青瓜呢个配搭够新颖,油甘鱼同三文鱼即味道够鲜甜。鹿儿岛牛柳芒果卷 ᴍᴀɴɢᴏ x ʙᴇᴇғ 8pcs芒果、牛柳想不到芒果与牛柳非常之夹味道,甜甜的芒果好好味,食完心情都更开心进击的鳗鱼 ᴇᴇʟ x ᴄʀᴀʙ sᴛɪᴄᴋ 8pcs 有芝士、炸蟹柳、牛油果、鳗鱼鳗鱼最面带有少少汁中间有炸蟹柳入口够脆口感丰富焦糖三文鱼转角遇上虾 sᴀ
日式寿司,朋友话附近小巷中有间特色寿司店
入面座位不多,可以堂食可以外卖。
下次有party 可以再点下,最重要系包装得
火鸡卷 ᴛᴜʀᴋᴇʏ ʀᴏʟʟ 5pcs
外边有豆皮纸包著有火鸡片、吞拿鱼
有芝士、牛油果、芦笋、墨西哥辣椒
三文鱼、油甘鱼、金菇、青瓜
呢个配搭够新颖,油甘鱼同三文鱼即味道够鲜甜。
芒果、牛柳
有芝士、炸蟹柳、牛油果、鳗鱼
鳗鱼最面带有少少汁
中间有炸蟹柳入口够脆
口感丰富
三文鱼、蟹柳、牛油果、炸虾
我同小朋友最钟意食呢个有焦糖味道加上三文鱼炸虾卷,最面的有细细片柠檬,入口食落几同炸虾一起食好特别又醒胃,中间的炸虾好脆口。
夹起一件件寿司饭是不会易散开,所以小朋友开Party 齐齐唔错选择
几款寿司个味道已经好特出,寿司豉油唔点都一样好好食架
MR. MAKI 湾仔湾仔交加里51号保和大厦地下L号舖