同区揾餐厅见到新开嘅烧肉店,殿堂の烧肉。见到系单点烧肉,烧肉の鬼马上去试吓。刺身和牛他他 摆盘好用心,将生蛋穿开,然后配搭自己喜欢嘅材料:葱花,京葱,Wasabi,盐,青柠。沟埋真系好好食最后食块姜片,清清个味蕾。法式鹅肝多士鹅肝配上苹果好清新,而且减少油腻感。大阪城和牛4点盛合一上枱已经好夸张,有三款日本和牛,三角腩,和牛肋条等。店员话呢个系殿堂级推介,用日本直送嘅和牛做嘅精选😍另外有我最喜欢嘅厚牛舌,设计好得意可以用个夹夹柠檬汁唔使整污糟只手。大蚬冷面呢个又系值得一题嘅佳作,超大只蚬,已经好打卡,配上挂汤既调味,非常开胃。牛油果软壳蟹沙律劲大只软壳蟹,牛油果装着酱汁,感觉几新颖,食完咁多和牛,舒服晒。仲有叫咗小食味淋网烧鱼干,芥末秋葵车厘茄渍,都唔错呀。
刺生和牛他他

刺身和牛他他

法式鹅肝多士
鹅肝配上苹果好清新,而且减少油腻感。

大阪城和牛4点盛合- 特厚牛舌

芥末秋葵车厘茄渍
味淋网烧鱼干

仲有叫咗小食味淋网烧鱼干,芥末秋葵车厘茄渍,都唔错呀。

刺生和牛他他
大阪城和牛4点盛合- 特厚牛舌