2021-08-24
因为《比得兔2:走佬日记》的关系,花月庭推出寻兔乐园自助晚餐,每次有轰动主题出发嘅花月庭都会引起一班自助餐嘅粉丝纷纷来打卡,我当然都不例外。 最抢眼又点少得期间限定的比得兔主题甜品区,如果你睇过电影,戏入面经常出现的墨绿色农夫车就系正餐厅中央,当然都唔少得造型超靓嘅甜品,基本上又系打卡都有排打,绝对系一场目不暇给嘅自助餐,相信暑假带小朋友嚟食餐自助餐一定会乐而忘返。 海鲜依然系重点,龙虾,生蚝,蟹脚等等都叫你食到唔停得口。 由于今次太多嘢食我都冇特别点寿司刺身,反而食咗好多热荤同咖喱,片皮鸭,和牛同牛扒绝对精彩。 次次都唔会错过嘅粉面档,加埋个冬荫功汤绝对好食过唔少嘅泰式船面店。热荤我特别喜欢佢嘅炖汤,每位敬送嘅蚝皇鲍鱼,仲有焗扇贝,样样都系回本大过天,不吃不可。 最特别嘅竟然系有寿喜烧,印象中好似冇乜自助餐提供过寿喜烧,绝对不能错过。 另外鹅肝,炒蟹同埋好多日本串烧都系好受欢迎嘅项目,加上全部以彼得兔做主题嘅甜品,例如香蕉朱古力挞,红菜头奇亚籽棒棒蛋糕,比得兔蓝莓蛋糕,红桑子番茄白朱古力慕丝蛋糕,黑芝麻拿破仑,太阳花马卡龙棒棒等等,唔剩系小朋友睇到
海鲜依然系重点,龙虾,生蚝,蟹脚等等都叫你食到唔停得口。
另外鹅肝,炒蟹同埋好多日本串烧都系好受欢迎嘅项目,加上全部以彼得兔做主题嘅甜品,例如香蕉朱古力挞,红菜头奇亚籽棒棒蛋糕,比得兔蓝莓蛋糕,红桑子番茄白朱古力慕丝蛋糕,黑芝麻拿破仑,太阳花马卡龙棒棒等等,唔剩系小朋友睇到开心,女士们都一定钟意。
有兴趣记得快啲订位,呢个自助餐做到九月底,一定够时间朝圣㗎。
花月庭 旺角太子道西193号帝京酒店2楼