2020-11-08
今日黎到呢间装修得几靓几文青嘅cafe,入到去完全系置身于花花世界咁,好有生气同活力。餐牌上面虽然野食嘅种类唔算太多,不过全部就咁睇个名都好吸引。有样野要注意嘅系只限星期一至五先可以以半价升级餐牌饮品。由于我地去个阵系weekend黎,咁我地就冇升级到饮品,就咁拣左个是日餐汤。是日餐汤系蘑菇汤黎,几浓郁同足料,每啖都食到好多蘑菇碎。蒲烧鳗鱼滑蛋定食所有野同摆盘都好精致,非常适合打卡。除左睇得之外最紧要嘅系仲要食得,个滑蛋非常滑,拎黎个阵上面仲有少少半熟嘅蛋汁系度滚动紧XD,主角鳗鱼呢就正常水平,反而旁边嘅青瓜薯蓉非常令人喜出望外,好清新完全冇平时食薯蓉嘅个种饱济感。慢煮封门牛柳定食呢个定食同样都有沙律同薯蓉伴碟。牛柳经过慢煮之后肉质软滑,但仲保持到有咬口。食落有少少牛味,不过净食较淡,要点一点附送既酱汁一齐食,略嫌酱汁偏甜。另外几钟意个饭,面头有少少芝麻,饭粒粒粒分明有咬口。人均消费:$130推介指数(10分为满分):8分
蒲烧鳗鱼滑蛋定食
慢煮封门牛柳定食