2019-12-24 70 浏览
而家一街都系放题,每间食物选择都差不多,点样突围而出真系一个几大嘅考验,今日同朋友就黎咗旺角嘅满屋,一齐睇下佢有乜过人之处。好多放题都将枱与枱间摆到好近想做多几枱客,但呢到地方企理之余,枱间距离都可接受,保持一定私人空间。先讲刺身,以价钱黎讲,可选择项目都算合理,我都叫过嘅三文鱼,吞拿鱼,大赤虾,翡翠螺,带子,每样都厚切唔小家,仲好新鲜,唔错。佢地呢到主打创意寿司,味道唔错仲几有惊喜,当中推荐法式芥末象拔蚌寿司,意大利黑醋帆立贝,新颖得黎又唔怪,仲几好食添。女士们又点可以唔滋补下呢,最令我深刻嘅系佢地嘅花胶系列,一黎钟意食「胶」,二黎佢地嘅份量厚又入味,烹调功夫做得几好,有吉品鲍汁烩花胶盛宴&花胶锅,钟意食放题又想顺便养下颜嘅女士们就唔好错过喇。

2019-12-19