2019-05-05 201 浏览
今日下午误打误撞食左个花胶伴车仔面真系大满足~ 买完野行去金钟廊揾d落地d野食, 就在门口睇中佢个养颜鲍汁炆花胶(单点$48)而走入去食野~肚仔饿食得落就叫埋碗高质全自选车仔面, 我要左白胡椒汤薯粉, top up叫左鱼片头, 墨鱼肉卷同埋清汤坑腩~ 另加$10叫左杯冻柠檬意米水~我仔唔饿佢就叫左香炸墨鱼丸($24)同蒜泥白肉($28)同杯桂花蜜个白胡椒汤好味, 唔太抢喉又有淡淡白胡椒香味, 牛坑腩突出够"林", 鱼片头爽口唔咸, 墨鱼肉卷好味㖞~ 比左啖阿仔后比佢占据埋~ 无所谓丫, 因为佢唔会食我最为左佢而入进店的炆花胶~ 平时唔易有得食, 2件都入味, 够胶, 在口内好"痴", 下次斋食又得~仔好喜欢个炸墨鱼丸,佢话好香好味仲要enocre... 蒜泥白肉的肉五花一层肥一层瘦十分不错我另一要赞的是柠檬意米水... 十分原味的柠檬加意米味道, 十分清新, 应该系去湿好帮手~
今日下午误打误撞食左个花胶伴车仔面真系大满足~

养颜鲍汁炆花胶

香炸墨鱼丸