2017-10-09 2575 浏览
今次系我第二次黎,仲记得上次黎仲系新开冇耐,客人唔多,时隔几个月已经好爆场,可见一年四季打边炉都系咁受欢迎的。火锅店位置都几多,一行九人预约左位置同朋友庆祝生日,打定黎预约位置,不过因为系周五,佢地都答唔实会唔会一定有房,视乎上手几时交枱,咁都好好彩,去到人地已经差不多埋单,都成十点几,所以我地最后都有房仔坐。佢地嘅房用块布帘盖住,坐到十零个人啦,有电视,冷气充足,都几舒适嘅。我地本来打算点两个锅,不过店员好好啦,见我地人多,话点一只花胶鸡,佢帮我地分两锅上,省却谂点乜锅嘅烦恼,大家又够食。佢地嘅花胶鸡汤底都几浓郁嘅黄色,唔算话见到好多鸡油,味道都几浓,我地每人都饮左少少,先开始打火锅。我谂大多数人黎,都会点呢个锅底,未至于胶味好浓,但佢地嘅花胶系俾得几大方,而且汤底都系愈煲愈入味果种至于其他配料我地都觉得质素唔错啦,价钱唔系贵,特别系鱼、鲩等等,都好脆口,够新鲜!牛肉方面就中规中矩,点左普通肥牛、牛颈脊、安格斯,都唔错,肉味未至于好浓,但都好腍身牛丸系我上次黎都有点的,里面爆芝士,我觉得牛味几出,而且啲芝士必出黎,热辣辣,几好食。虾滑都系中规中矩,因为份量唔多,我地都点左两份,虾肉都

虾滑都系中规中矩,因为份量唔多,我地都点左两份,虾肉都几新鲜,不过就唔系话好起胶,所以食落就几弹牙,唔系爽口。

至于海鲜方面,因为见到价钱唔平,我地就冇特别点了。店员服务都几好呀,几满意,环境都ok,难怪咁好生意。

2017-10-06
$250 (宵夜)