餐厅: 樂湯雞麵館 (登龍街)
资讯:

按著手机的外卖平台App,呢间有堂食七五折,之前其实帮衬过一次,本来已不欲回头。但快到晚上十点的铜锣湾,原来好多食店都已打烊,于是我同头先散场嘅电影女主角一样,俾多次机会佢。店员推介我食招牌花胶鱼翅鸡面。九十二蚊,系平价餐厅食扮上菜嘅贵价野,咪俾次机会,试下佢虚实啰。那片厚而无味的花胶,就像刚散场啦电影般平淡。不难食,但非鲜甜惊艳。翅嘅质地同味道,又硬又腥,就好似《神探大战》勇夺金像奖导演同编剧一样令我一头雾水。至于鸡,咪鸡啰。有啲肥,有啲油,有啲痴牙有啲韧。刀削面系碗野入面最好味嘅。总结,难食又未至于,同套戏一样令中容易遗忘。唯一令我记得系佢个价钱,打折后,七十八蚊连豆浆。够我系谭仔食碗米线,再加碟皮蛋,但满足感却比呢度高几倍啰。