餐厅: 梨泰園韓國餐廳
资讯:

2021-11-25 2096 浏览
韩烧嚟啦💃🏻喺尖沙咀最出名嘅韩菜街里面挑选左一间韩国餐厅gathering😍劲耐冇试过一嚿一嚿肉咁放落口度😌食韩烧真心要多人食先得,因为去到嘅时候你会样样都想食😂😂今次叫大部份都系肉类嚟🥩首先讲吓块牛排🥩先,佢脂肪分布得好平均,烧落去嘅时候最好五成熟,啱啱好,口感一流,唔会觉得好老👍🏻👍🏻至于五花肉🥩方面,我觉得有啲偏干身,有啲韧,因为烧嘅时候务求一定要全熟,所以其实唔系好关烧嘅问题,主要系佢本身𠮶个肉质麻麻🤔蒲烧鳗鱼🐟方面我觉得稍为有啲失望,可能当咗佢系日本鳗鱼,或者系我唔系好识欣赏韩式烧烤嘅鳗鱼,首先佢系冇咩味,烧完之后更加干身,食落去有一种苦涩味,可能鳗鱼唔同嘅部位会有所唔同,导致口感同味道都唔同,但我个人不会再叫🦀到咗重头戏酱油蟹,因为阿姐我真系好钟意食酱油蟹,之前食过一次之后爱上左🤤🤤,今次点都要叫番只试下,特别系个蟹壳,捞埋啲饭落去一流,念起都想再食,不过今次呢间佢食落去有啲奇怪,竟然条脷会有一种张住好鞋嘅感觉,我唔识形容,大概类似系咁,同埋佢系辣嘅,因为我第一次接触酱油蟹佢系膏味浓且不辣的,但唔知点解今次食会成个味唔同晒🧐定系可能呢个先系正宗啲!?🐔人参鸡汤就OK啦,同出
韩烧嚟啦💃🏻

劲耐冇试过一嚿一嚿肉咁放落口度😌

食韩烧真心要多人食先得,因为去到嘅时候你会样样都想食😂😂

今次叫大部份都系肉类嚟🥩

🐔人参鸡汤就OK啦,同出边食都冇咩分别嘅,鸡汤味浓,不过个份量比起出边偏细份,四个人食都系每人一碗到

🐷包猪肉,呢个份量其实四个人都未必食得晒,因为你会嗌其他嘢食,佢个份量好大,最尾我哋都系食唔晒,个猪肉其实还可以,不过佢都系偏干身同埋冇咩味,你可能要真系要包埋啲配料食先OK