2019-01-22
一向很喜欢英国,因为系大城市得黎又保全很多英伦帝国时期的建筑物,虽然因时间问题会有点残旧,但身处当中总会有点高贵的感觉。今日 嚟到Gastrobox 就有如去到英国食一餐高级晚餐一样!餐厅内装修好有英伦风格, 凳都系用英式梳化凳,坐得舒服之余楼底又高,所以就算fullhouse都吾会局促。头盘叫咗个焗田螺, 田螺好爽口, 薯蓉唔系好多cream,所以食完都唔会好漏好饱, 当餐前小食刚刚好。主菜叫左黑猪扒同龙虾天使面,黑猪扒啲肉质 嫩滑, 食得出系靓嘅黑豚, 配菜嘅烤薯仔都好好食, 外面剪得脆脆地, 又够味, 好似食焗薯咁天使面比较幼身所以好难整,有啲餐厅会整到一饼野咁,但呢个整得好爽口, 条条意粉分明, 证明厨师真的手势唔错 龙虾有蟹钳, 店员都好细心畀个钳我哋食一餐圆满的英式晚餐, 当然要食埋甜品, 叫咗个心太软, 有好浓的朱古力味, 而且一切开就已经爆浆, 见到未食都已经好开心食物质素高而且环境优美, 呢一餐非常之满足!
食物质素高而且环境优美, 呢一餐非常之满足!