2020-10-01 402 浏览
❀ Coffeeholic #上环❀❗️英伦风格Cafe 女人头像拉花 ❗️——————————————————Cafe外墙天蓝色的确几靓,不过内里就比较rustic,采用带有英伦风格嘅家具,开业数年亦都有少少旧嘅感觉,绝对唔系而家不断新开走文青风格嘅Cafe,但更有嘅系注重食物嘅质素🤤。.平日下昼嚟到都坐满晒,堂食更有七五折优惠✨食物选择都几多,甚至有个彩虹系列嘅意粉🌈饮品除咗一般嘅咖啡之外,仲有大量特色饮品,例如海盐焦糖拿铁、辣味牛奶拿铁等等,加$5仲可以转维他奶植物奶添,低糖、零胆固醇、不含乳糖、不含反式脂肪、素食人士都适合👍🏻。.✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷☞ 意大利烩牛肋条🐮原价$148 堂食七五折$111同常见嘅法式炖牛腩有啲唔同,呢个意大利版本嘅烩牛肋条酱汁酸酸甜甜,冇咁油腻,再加入蘑菇、黄豆等等配菜,加埋只生鸡蛋!牛肋条切成粒状,腍身入味,如果可以再多啲就更好👍🏻!几钟意佢个竹炭面包,冻咗都好脆,用嚟点酱汁一流🤤。另外个牛油果酱都整得好好,加入左啲南瓜籽,creamy得来带点硬脆嘅口感。配埋香脆螺旋薯条,满足!味道: 4.3/5 性价比: 3.9/5.☞ Scone🥠$45当日唔系太肚饿所
❀ Coffeeholic #上环❀
❗️英伦风格Cafe 女人头像拉花 ❗️
——————————————————

✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷
☞ 意大利烩牛肋条🐮原价$148 堂食七五折$111
牛肋条切成粒状,腍身入味,如果可以再多啲就更好👍🏻!
几钟意佢个竹炭面包,冻咗都好脆,用嚟点酱汁一流🤤。
配埋香脆螺旋薯条,满足!
味道: 4.3/5 性价比: 3.9/5
意大利烩牛肋条

☞ Scone🥠$45
当日唔系太肚饿所以就嗌咗个pastry,除咗scone之外佢哋仲有tiramisu、多种唔同味道嘅muffin。
呢个scone系我钟意嘅酥脆口感,再配埋士多啤梨酱同埋加咗糖嘅牛油😲,算几唔错!
味道: 4/5 性价比: 3.7/5

☞ 紫薯拿铁☕️转植物豆奶$60
呢个饮品系令我最有惊喜,首先女人样嘅拉花已经几特别😍。
转左豆奶但咖啡嘅味道依然香浓,系有好醇厚嘅感觉,而且入口如丝般顺滑,系我近期饮过最好饮嘅咖啡!
不过佢嘅紫薯味就真系微乎其微😶。
味道: 4.2/5 性价比: 3.7/5
紫薯拿铁☕️转植物豆奶

整体来讲觉得呢间虽然唔系一啲打卡嘅Cafe,但食物同埋饮品质素都几高,尤其杯咖啡真系刻骨铭心,而家堂食有七五折都几抵👍🏻!

意大利烩牛肋条
紫薯拿铁☕️转植物豆奶