2021-09-05 157 浏览
知道中环街市最近翻新左,入面开咗好多新嘅餐厅🥰 我今次特登拣咗系一楼嘅I-O-N😋 原因系佢哋有提供虹吸茶🍵 虹吸咖啡就比较常见, 虹吸茶就真系好少有啦😍 作为Tea Lover 既我, 就梗系要去试吓啦❤️餐厅楼底好高,亦都好开扬,环境都几舒服🥰 我特登拣咗坐喺虹吸机附近嘅吧枱, 因为咁样可以欣赏晒成个虹吸嘅过程😆餐厅有好几位咖啡师驻场,佢哋全部都好专业而且好Nice🥰虹吸Peach Green tea ($48)虽然平时好钟意饮茶🍵 但其实唔知虹吸有咩特别😆 咖啡师话我知,原来平时泡茶只可以冲泡到茶叶面头𠮶层嘅味道😲 而通过虹吸嘅过程就可以泡到茶叶内层既味道,令到杯茶嘅香气更集中同埋更浓郁😍佢哋用嘅杯都好靓,全部都好有英伦feel🥰 咖啡师好细心,会用热水暖杯,咁样就唔怕影响茶嘅温度👍🏻👍🏻👍🏻 Peach Green 口感好滑, 桃味好浓郁,最正嘅系茶嘅甘香,可以喺口腔里面徘徊好耐❤️❤️❤️推荐👍🏻抹茶柚子Opera ($50)蛋糕嘅卖相唔错,层次分明🥰 整体唔算甜😋柚子味清新突出👍🏻 Eddie 话柚子酱系黎自日本❤️ 但如果抹茶嘅甘味再重啲就会更加好😆整体食物同服务都好好, 下次要去

餐厅有好几位咖啡师驻场,佢哋全部都好专业而且好Nice🥰

虹吸Peach Green tea ($48)

抹茶柚子Opera ($50)

整体食物同服务都好好, 下次要去试埋主食先得🥰🥰🥰

味道 🌕🌕🌕🌕🌑
环境 🌕🌕🌕🌖🌑
服务 🌕🌕🌕🌕🌘
抵食度 🌕🌕🌕🌕🌑

小贴士 ❤️ 虽然商场10点先开, 但餐厅7点半就开个啦🥰 系食个休闲早餐既好地方👍🏻
$100 (早餐)