2018-01-01
一入门口就有部游戏机吸引左我 (虽然中女系唔打机既),但就谂起以前细个放学(放假)落机舖打机既童年回忆。本身以为只系一个摆设,但原来玩得架>V<,有好多个小游戏,不过就要投币。呢间餐厅顾名思意就系食Fish & Chips,我地点左一个Signature Fish & Chips,同一个Fisherman Sandwich (因为中女T唔食羊)。呢度比较自助,要行去counter落单,有2名外籍店员(都几靓仔),讲英文既,笑容好好,仲提醒我地因为比较多订单要等十分钟左右,好贴心。价钱亦好合理,都系大约$70-$90左右,其他小食就$50-$80左右。Fish & Chips有4种source拣,我今次就拣左最稳阵既TaTa。鱼柳份量唔多,岩哂细食既女仔/当小食亦可。鱼肉热辣辣都几嫩滑,可惜一切就散(绝对唔系因为我地粗鲁呀下…) 除左薯条之外仲可以转洋葱圈/沙律/薯角/薯饼/蒜茸包,我地拣左薯角,味道一般,不过热辣辣都加返小小分。原来Fisherman Sandwich即是鱼柳包,个包烘热左热热地脆脆地,仲好细心咁帮我地切开2份,我觉得佢唔够酱仲自己查多d Fish &
Fish & Chips有4种source拣,我今次就拣左最稳阵既TaTa。鱼柳份量唔多,岩哂细食既女仔/当小食亦可。鱼肉热辣辣都几嫩滑,可惜一切就散(绝对唔系因为我地粗鲁呀下…) 除左薯条之外仲可以转洋葱圈/沙律/薯角/薯饼/蒜茸包,我地拣左薯角,味道一般,不过热辣辣都加返小小分。原来Fisherman Sandwich即是鱼柳包,个包烘热左热热地脆脆地,仲好细心咁帮我地切开2份,我觉得佢唔够酱仲自己查多d Fish & Chips果个他他酱,味道劲夹!(因为同麦xx既鱼柳包差唔多,不过就系高级版P)
餐厅环境比较细,亦算光猛,主要以high table为主,建议2-3人聚会比较适合。可能系闲日关系,顾客唔算多,所以都唔算嘈,几岩想饮杯野食d轻食既朋友。味道亦不过不失,但胜在够平!