呢个时做入黎食,紧系最少人呢~所以可以任拣坐边道也可以,买野食付款果阵,那位收银女职员(年纪唔够20岁吧)系新黎无几耐吧,不过佢无打错资料入收银机,事关我地只系好简单点左1份2人餐+2杯drinks only,但冻饮要加4蚊..所以点热饮算了~我问佢餐饮唔饮红茶可以饮乜,系由经理帮手答我的~ 我未去享用tea之前,已经上过olivers-supersandwiches webiste揾定食咩好,见到呢款L1 tea set很吸引~呢个价钱相比起旺角新世纪广场的老富昌cafe的英式tea, $99..........所以呢间的英式tea set真系好抵食,质素又有保证tim L1: Oliver's After Tea (for 2person) with a pot of English Tea $88一上菜果阵系上2杯饮品先~ 热柠茶红茶很浓香,3片lemon片,再饮落去有少少涩的味道~呢个下午茶托盘上菜时,实在唔知食边样好呢!!个卖相同埋website的menu图样一式一样!实在是太好了~~~100%无误导成份可言,那个waiter是印巴人士吧~佢无讲任何野就放低刀,叉+糖包,可
呢个时做入黎食,紧系最少人呢~所以可以任拣坐边道也可以,

一上菜果阵系上2杯饮品先~
热柠茶
红茶很浓香,3片lemon片,再饮落去有少少涩的味道~

呢个下午茶托盘上菜时,实在唔知食边样好呢!!个卖相同埋website的menu图样一式一样!实在是太好了~~~100%无误导成份可言,那个waiter是印巴人士吧~佢无讲任何野就放低刀,叉+糖包,可能佢唔识讲中文,之后佢仲主动扲2只碟俾我地tim,搞到张桌子无位放,要用2张桌子才够位摆放,哈哈,我地系大食王呀!!!!
我先吃越式小食(中层),之后再品尝迷你朱古力3重奏~

包括----(英式下午茶托盘::最下层)厨师精选开放式3文治,
其实唔系好明系咩意思..食过先知道系
烟3文鱼碎蛋3文治 x 3小件
, ,另1款系
香草酱鸡肉3文治 x 3小件,,我个人like 烟3文鱼碎蛋3文治 多d,碎蛋同埋烟3文鱼的味道,配合得不错~ 不过香草酱鸡肉3文治 都唔差,味道几清新~鸡肉都几新鲜,正的~
迷你松饼
个size 2人share以1半都OK~味道真是很不错,不带半点粉状的味道,提子干味道配合埋个松饼,非常好吃!!

迷你牛角酥
不过用刀切一半果阵发生问题,因为个牛角酥几烟「un」,所以一切果阵已经扁左..haha~不过味道仍是佳!非常酥脆~绝不感到半点油腻!

----(英式下午茶托盘::中层) 属于 越式及泰式 小食
鸡肉串烧 x2
我果串有少少㶶,但鸡肉几瘦,另一串有1/3系肥肉,味道不错,唔会偷工减料的感觉!!
越式春卷
炸得黄金色,不过食落去都几多油,中间有猪肉及荀~味道几好,再沾上酸辣汁都几开胃~
泰式鱼饼
辣呀......
就咁望落去完全觉得好似中式的鱼饼,中间有少少杂菜~估唔到我败给呢件鱼饼,第一啖无乜辣味,再食多1啖出事,因为几鬼辣,系由舌头去到喉咙完完全全感受到spicy.....所以死死气食左1件之后,都无继续叫amy食埋落去,因为佢完全唔食得辣,废事膦到佢食到咳......

----(英式下午茶托盘::最上层)
迷你朱古力3重奏 x4件
虽然系mini,但非常精致呢!!!很耐看~呵呵...不过每人2件已经好足够~因为甜品都系宜少不宜吃太多吧! 个蛋糕上的白朱古力略为甜,白朱古力下面有一层慕思~有少少咖啡+可可味,下面果层就系似熔岩朱古力蛋糕,very tasty

环境佳,可以慢慢食,慢慢叹呀,
食紧的途中发生小插曲,有个细路仔约4-5岁,佢又系坐sofa位,佢仲爬埋黎问「咩黎ga?」,佢仲举起只手,想扲个下午茶托盘其中一件食物,真系............
所以唯有叫佢返返去乖乖地坐低等佢屋企人啦..佢屋企人买紧野食,点知如是者佢觉得好好玩,仲爬左3次埋黎,迫我将个下午茶托盘扲去另1边佢掂唔到o既位置...呼..............
收据 + 等候牌
无人~呵呵,relaxed
热饮--热柠茶~
迷你朱古力3重奏--其实可以再影得好d..>__<又系挂住食..
中层-- 越式及泰式 小食,鱼饼劲辣..>_<
英式下午茶托盘::最下层--厨师精选开放式3文治,迷你松饼,迷你牛角酥
烟3文鱼碎蛋3文治
L1: Oliver's After Tea (for 2person) $88
收据 + 等候牌
无人~呵呵,relaxed