2021-11-20 87 浏览
今日经过尖东,见到有间蓝色布置而且装修精致嘅英式外卖店叫Fryers。被吸引之下去试下lunch。第一时间order左fish & chips,因为从小至今都钟意食,仲有叫咗香草大虾意粉,汤亦不能错过,有洋葱汤及杂菌忌廉汤。Fish & Chips果然冇令我失望,鱼柳超超超大块,最紧要系外脆内软,表层炸皮薄又香脆,完全吾油腻,入面嘅鱼系厚肉而且鲜嫩,绝对系招牌菜。香草大虾意粉嘅大虾够弹牙又够QQ,好有海虾味道,有4大只,抵食,意粉啱熟冇过腍,而且伴上香草,俾人一种清新感觉。洋葱汤好浓沃及加上少少黑椒吊味,冬天饮绝对一流。杂菌忌廉汤够creamy,材料又多,好重菌味。

外卖自取