2019-08-14
去开沙田工作,午餐时间想揾一间西式餐厅,见呢间有唔同嘅午餐选择,价钱亦都好实惠,亦都坐得好舒服,决定去试一试。侍应带你入座之后,每张枱上边会有一个号码卡,带着号码卡去收银处点菜就可以了拣咗两个午餐,加$14就可以加配是日餐汤,今日嘅餐汤系忌廉薯蓉汤,入口好Creamy,饮落有啖啖薯蓉嘅感觉叫咗一个脆香鸡翼嘅小食,外皮炸得好香脆,但鸡肉仍然保持多汁同埋嫩滑,炸得有水准第一个主菜,叫咗呢个特色顶级美国牛肉汉堡,汉堡分量十足,肉味特浓,超厚嘅汉堡扒咬落口感十足。汉堡嘅材料丰富,配上香口嘅洋葱,爽脆嘅山菜,仲有酸酸甜甜嘅青瓜,完全能够中和到饱嘅感觉牛肉汉堡煮得啱啱好,外层煎得熟透,锁死汉堡嘅肉汁,所以切开仲见到粉红嘅肉质第二个主菜,拣咗蓝蟹班尼迪蛋配菠菜荷兰酱,食到一丝丝鲜甜嘅蟹肉,配上蛋黄同奶油味十足嘅荷兰酱,分外美味呢间餐厅食午餐,记得有加$20换精选蛋糕呢个优惠,紫色的呢一件,系薰衣草柠檬蛋糕,蛋糕软绵绵,带有柠檬的酸酸的感觉另一个选择了这件红丝绒蛋糕,滑溜嘅芝士配上丝绒般口感的蛋糕,味道浓厚,同柠檬蛋糕系好唔同嘅口感。饮品方面,叫了一杯Hazelnut Latte 同埋Oreo 曲奇沙
饮品方面,叫了一杯Hazelnut Latte 同埋Oreo 曲奇沙冰,沙冰嘅卖相好吸引,饮入口朱古力味浓郁,大朋友小朋友都一定钟意
总括来讲,喺沙田呢间餐厅算系坐得舒服,价钱合理,可以休休闲闲食一个午餐