2019-08-31 805 浏览
今日同朋友去到铜锣湾,上网揾边间餐厅有推介!俾我揾到呢一间,中等价位,又多人推荐的山旮旯餐厅!好彩我哋有book位,一入到去好快就有位啦!餐厅的装修大多数都是以木为主,午餐的餐牌更加在一块木板上。主食种类和饮品的选择到很多,经过了一番以后,我们要了二个lunch set,加配了二个小食,以及饮料。最快揾到嘅系我哋杯饮品——美禄恐龙,佢用咗好似黑糖珍珠奶茶嘅配搭,下面果层系开好嘅美禄,中间系大量嘅牛奶,最上面个层系大量的美禄粉!我觉得味道差,唯一可惜嘅系份量有啲小。Lunch set 有包埋一个餐汤,应该系白汤,饮落去啊之后感觉到用了十足,每一啖都有唔同嘅材料。主食方面,香草焗无骨烧鸡配烧汁($138),烧鸡食落口感嫩滑,而且外面炸到卜卜脆,佢仲跟埋薯菜。泡菜烤鸡石锅炒拉面($118),拉面口感弹牙,但系比较辣,要食得辣的朋友可以一试。喺小食方面,我地加配左$10黑松露薯条,以及$68香脆椒盐鱿鱼🦑。炸鱿鱼好好食,咬落有鱿鱼的鲜味,再开返佢俾我哋嘅泰式辣酱,简直系绝配。

2019-08-30