2024-06-03
久仰英记嘅大名,终于食到啦!落雨天晚上约10点嚟到,店舖坐满晒客人,果然有人气🫢一坐低,店员就问你食乜😂对于第一次帮衬嘅客人嚟讲,都未睇有咩食,讲真系有d压力。落单后,食物唔使1分钟就到!🔸油渣面(细)🔸英记油渣面系清清地嘅汤底,配上上海粗面,颠覆咗我一向对油渣面嘅观念!汤底清得嚟几好味,配埋辣椒酱都唔错。英记嘅油渣与坊间的唔同,唔系脆卜卜嘅,但系你可以食到油渣嘅肥瘦之分,可以当一个𩠌咁食🤭🔸芝士肠、鸡翼🔸由于小食系即叫即上,所以上碟嘅时候已经系凉凉哋,应该系预早煎定。不过,今日最主要系嚟食油渣面,小食都只系配角,所以小食有所失误都唔系太失望。味道正常,如果喺温度方面可以控制返,会更加好。🔸腐乳通菜🔸以$22嚟讲,份量算细,绝对唔平。菜框比较多(个人喜欢食菜叶)。虽然价钱有啲贵,但系油渣面的确唔错,行开呢边都会帮衬,尤其是开到咁夜,绝对系宵夜好选择👍🏻温馨提示,店舖只收现金。
落单后,食物唔使1分钟就到!
🔸油渣面(细)🔸
🔸芝士肠、鸡翼🔸
味道正常,如果喺温度方面可以控制返,会更加好。
🔸腐乳通菜🔸