2020-01-15
上完堂行过呢间新开既茶饮品店!见到佢menu同一般既台式饮品店好唔同~见到有英记茶叶卖再细心睇埋佢logo先知原来系英记旗下既~咁黎讲茶底应该会有品质保证,令我期望会高D喇!除左茶饮之外,呢度仲有果汁沙冰同埋好特别既茶啡!!! 其实我都好想试茶啡,但惊唔match/唔系我中意既味道就浪费左~今次我就order左一杯茶同一杯沙冰!<<香柠冠军红乌龙>> $40见到个名咁把炮就试一下呢杯劲野啦! 都系order左少甜~ 一入口既感觉好清爽!! 柠檬酸酸地既味道配上清新既冠军红乌龙好match!! 好fresh!! <<凤梨奶盖大理石>>$47一入口系creamy既奶盖,呢个奶盖带有小小甜味~同我平时饮开咸奶盖有唔同既感觉! 奶盖质地够绵密同滑身~mix埋落杯凤梨大理石会有小小过甜,但都好相融。 凤梨大理石问过店员可唔可以微甜,佢好详尽咁解释左之后叫我试少甜… 但对于我黎讲都系觉得偏甜!! 但入口感觉系清新既~ 而且沙冰入面仲有一丝丝既果肉! 觉得成件事好有诚意!!原来英记茶庄最出名嘅系普洱!! 咁下次真系要黎试下普洱既饮品喇!
见到佢menu同一般既台式饮品店好唔同~
见到有英记茶叶卖再细心睇埋佢logo先知原来系英记旗下既~ 咁黎讲茶底应该会有品质保证,令我期望会高D喇!
今次我就order左一杯茶同一杯沙冰!
<<香柠冠军红乌龙>> $40
<<凤梨奶盖大理石>>$47